Hond mee

3 redenen om je hond op jonge leeftijd te verzekeren

Geplaatst op

Een hond is een van de meest loyale huisdieren die een mens kan hebben, waardoor het krijgen van een puppy vaak hoog aan de wensenlijst staat van dierenliefhebbers. Het kopen van een puppy heeft echter meer voeten in de aarde dan velen in eerste instantie zullen denken. Zo krijg je te maken met verplichte adoptiekosten, soorten voedsel, vervoersmaterialen, speeltjes voor de hond, het regelmatig bezoeken van een dierenarts en andere benodigdheden. De bezoeken aan een dierenarts hebben vaak te maken met het krijgen van speciale inentingen of het eventueel laten steriliseren van je puppy. Daarnaast zal een puppy ongetwijfeld een keer iets eten wat hij niet mag of kan je hond een aandoening hebben of ontwikkelen, waardoor de kosten voor behandelingen hoog kunnen oplopen. Om de kosten enigszins te drukken, is het verstandig om je hond op jonge leeftijd te verzekeren. In dit blog geven we de belangrijkste redenen hiervoor.

Een lagere premie

De kosten voor het verzekeren van je huisdier(en) zijn gebaseerd op onder andere de leeftijd van je huisdier, het ras en de locatie. Het is dus verstandig om je hond op jonge leeftijd te verzekeren omdat je hierdoor profiteert van een lagere premie dan wanneer je jouw hond op latere leeftijd verzekerd. Dit heeft te maken met het feit dat de kans op aandoeningen groter wordt, naarmate de leeftijd toeneemt. 

Zekerheid voor de toekomst

Een verzekering voor je huisdier dekt een groot gedeelte van de kosten die voortkomen uit eventuele behandelingen nadat er een aandoening is vastgesteld bij je hond. Om kosten te sparen, is het dus verstandig om je hond te verzekeren voordat er een aandoening wordt geconstateerd. Wanneer je ervoor kiest om je hond op latere leeftijd te verzekeren, loop je het risico dat kosten die voortkomen uit een eerdere aandoening niet verzekerd worden. 

Jonge honden eten alles

Puppy’s moeten vaak nog leren wat ze wel en niet mogen en kunnen eten. Hierdoor komt het vaak voor dat jonge honden dingen eten waar ze flink last van kunnen krijgen. Soms is het zo erg dat er operaties nodig zijn. Deze operaties dienen enkel uitgevoerd te worden door een dierenarts en zijn vaak erg prijzig. Om de kosten voor een dergelijke operatie laag te houden, is het verstandig om je hond te verzekeren. Hiermee bespaar je vaak zo’n 70 tot 80% van de totale kosten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je allemaal met je hond naar toe mag. Daarnaast geven we je graag de nodig tips om je huisdieren te verzorgen. In het bijzonder richten we onze aandacht op de trouwe viervoeter. Lees snel verder en houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ hondmee.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden