Hond mee

Het belang van gezonde voeding voor jouw huisdier

Geplaatst op

Een gezonde en gevarieerde voeding is niet alleen voor mensen van belang. Ook onze gezelschapsdieren hebben er belang bij dat ze goede en gezonde voeding binnenkrijgen. Maar hoe weet je nu precies wat nu de juiste voeding is voor je hond, je kat of je paard? In deze blog geven we je meer informatie over wat bepalend is voor een goede voeding. Op die manier weet je zeker dat je het beste aan je huisdier of gezelschapsdier biedt.

Gezonde voeding voor honden

Honden leven al een hele lange tijd in de omgeving van mensen. Dat betekent dat de meeste honden dan ook tamelijk gewend zijn geraakt aan de typische etenswaren die mensen hebben. Honden kregen namelijk altijd de restjes en het is dan ook niet vreemd dat hun spijsvertering zich hier enigszins op heeft kunnen aanpassen. Desalniettemin zijn honden nog niet al te ver verwijderd van hun eerdere voorouders. Daarom hebben ze dus toch wat extra zaken nodig die ze niet vinden in de etensrestjes van mensen. Tegenwoordig is er voor elk hondenras van elke leeftijd wel de meest ideale hondenvoeding te vinden.

Gezonde voeding voor paarden

Voor paarden geldt een heel ander verhaal dan voor honden. Paarden zijn pas sinds veel kortere tijd tam geworden en te vinden in de buurt van mensen. Ze hebben pas een paar duizend jaar geleden geleerd om goed samen te kunnen leven met mensen.

Paarden hebben dus hun eigen soort voedsel, maar er zijn ook voedingssoorten die specifiek voor paarden zijn gemaakt die nét dat beetje extra kunnen bieden. Zo bestaat er bijvoorbeeld krachtvoer wat ervoor zorgt dat je paard net even wat meer energie heeft. Op die manier kan die de diverse taken die voor sommige paarden is weggelegd, zonder problemen uitvoeren!

Ben je op zoek naar een aanbieder van goed krachtvoer voor je paard? Dan kun je terecht bij de specialisten van Hartog Lucerne. 

Gerelateerde berichten

Tips voor het opvoeden van je puppy

Als liefhebber van honden wil je natuurlijk dat jouw pup zich goed gedraagt en een positieve bijdrage levert aan jouw leven. Het opvoeden van een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door waar je allemaal met je hond naar toe mag. Daarnaast geven we je graag de nodig tips om je huisdieren te verzorgen. In het bijzonder richten we onze aandacht op de trouwe viervoeter. Lees snel verder en houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ hondmee.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden