Hond mee

Hondenvoer uitkiezen? Let hier op!

Geplaatst op

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk. Zonder gezonde voeding loop je belangrijke vitamines en mineralen mis. Voor een hond is dit helemaal belangrijk. Honden kunnen namelijk niet zelf praten en aangeven dat ze zich niet goed voelen. Daarom is het aan de eigenaar om te letten op de voeding van een hond. Maar wat is nou eigenlijk goede voeding? In de dierenwinkel zijn er ontzettend veel verschillende soorten hondenvoer van diverse merken. Een bekend merk is Royal Canin hondenvoer of Purina maar zijn deze merken wel goed genoeg? In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van hondenvoer.  

Soort hond 

Alle hondenvoer merken claimen dat wat zij aanbieden het beste is voor de hond. Maar als je geen flauw idee hebt wat jouw hond eigenlijk nodig hebt, is het moeilijk om te bepalen of het eten dat je koopt nou eigenlijk goed is. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het uitkiezen van een hondenvoer: 

  • De leeftijd van de hond; 
  • De grootte en gewicht van de hond; 
  • En het ras; 
  • Lifestyle van de hond. 

Een puppy krijgt andere voeding van een senioren hond en een hond die dagelijks actief bezig is zal ook andere voeding krijgen dan een hond die elke dag op de bank ligt. Daarnaast hangt het ook af van het hondenras wat voor soort voeding belangrijk is en ook de hoeveelheid. Honden kunnen erg snel dik worden en zeker wanneer je voeding geeft waar te veel suiker in zit.  

Vitamines en mineralen 

Net zoals mensen hebben honden ook vitamines en mineralen nodig. In de meeste hondenvoeding zitten wel een aantal vitamines. Hoe duurder het hondenvoeding merk, hoe beter de voeding is samengesteld. Dit houdt in dat de hondenbrokken naast eiwitten, koolhydraten ook de nodige vitamines en mineralen bevatten. Echter betekent dit niet dat je per se het duurste merk moet kopen maar je moet wel opletten welke merken de meeste vitamines en mineralen in de voeding hebben verwerkt.  

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door waar je allemaal met je hond naar toe mag. Daarnaast geven we je graag de nodig tips om je huisdieren te verzorgen. In het bijzonder richten we onze aandacht op de trouwe viervoeter. Lees snel verder en houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ hondmee.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden