Hond mee

Veilig voedsel in het hondenpension: diervoerder analyse

Geplaatst op

Een hondenpension runnen is superleuk, maar komt ook met een grote verantwoordelijkheid. Je moet er voorzorgen dat de dierenvoeding van topkwaliteit is. Je wilt echt geen schadeclaims van baasjes waarvan de hond aantoonbaar ziek geworden is door giftig voedsel dat gegeten is in jouw hondenpension. Terwijl je dit met een diervoeder analyse had kunnen voorkomen. In deze blog nemen we met je door wat je hebt aan zo’n analyse.

En gedegen diervoerder analyse

Wanneer je een analyse laat uitvoeren naar de kwaliteit van het diervoeder dat je gebruikt voor het voeren van de honden in je hondenpension, dan kun je er zeker van zijn dat je alleen goede voeding aan je gasten geeft. Wel zo geruststellend om zeker te weten dat je geen schadeclaims aan je broek krijgt. Wat houdt zo’n analyse eigenlijk in?

  • Check op vocht, vetten en eiwitten
  • Onderzoek naar gifstoffen
  • Vaststellen of het voedsel vrij is van gist, schimmel en micro-organismen
  • Checken of het genetisch gemodificeerd is of niet
  • Welke elementen en mineralen zitten er in de dierenvoeding?

Tijdens een onderzoek wordt in kaart gebracht wat de kwaliteit van het voedsel is, dit is betrouwbare informatie waarmee je als pensionhouder aan de slag kunt.

Het proces

Meestal gaat het proces van de diervoerder analyse vrij snel, zodat je op tijd weet waar je aan toe bent. De analyse is meestal binnen 24 uur gedaan. De meeste bedrijven bieden een real time app aan, hiermee kun je online de resultaten van de analyses volgen. Het is mogelijk om voedsel te laten checken in het buitenland, dat scheelt veel kosten zoals die van het vervoer (je laat immers liever geen verontreinigd voedsel naar Nederland vervoeren).

Ruwe grondstoffen

Niet alleen is het mogelijk om geproduceerde dierenvoeding te checken, ook de grondstoffen hiervoor zijn te analyseren. Door vroeg in de productieketen te testen voorkom je dat de uiteindelijke diervoeder samengesteld wordt met behulp van grondstoffen die verontreinigd zijn. Zo bespaar je geld en tijd.

Schadeclaims

Wanneer je als pensionhouden verkeerd handelt en voeding aan de honden geeft waar ze ziek van worden, dan kan je mogelijk schadeclaims aan je broek krijgen van de eigenaren van de honden. Een hond, zeker als het een rashond betreft, is duur in de aanschaf en onderhoud. Wanneer een dier ziek wordt, kosten behandelingen vaak veel geld. Als het al lukt om het weer beter te krijgen. Voorkom schadeclaims, laat je dierenvoeding testen door een gerenommeerd bedrijf.

Meer ontdekken?

Heb je interesse in meer tips over hondenverzorging? Dan vind je op onze site veel informatie. Zoals het laatste nieuws en tips van dieren specialiseren.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je allemaal met je hond naar toe mag. Daarnaast geven we je graag de nodig tips om je huisdieren te verzorgen. In het bijzonder richten we onze aandacht op de trouwe viervoeter. Lees snel verder en houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ hondmee.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden