Hond mee

Wat mag je verwachten van een katten verzekering?

Geplaatst op

Een huisdier hebben is heel erg leuk, ze brengen veel liefde, genegenheid en plezier. Met een beetje een goede verzorging kun je lang genieten van je viervoeter. Katten zijn een van de meest populaire huisdieren. Dat komt doordat ze in principe niet zoveel verzorging nodig hebben als bijvoorbeeld een hond die je meerdere malen per dag moet uitlaten. Maar ook katten hebben soms momenten in hun leven dat ze ziek worden en naar de dierenarts moeten. En die kosten zijn vaak niet goedkoop. Gelukkig kun je je kat laten verzekeren. Maar is zo’n katten verzekering interessant en wat mag je ervan verwachten? Dat lees je hier in deze blog!

Waarom een katten verzekering?

Als je een kat hebt dan wil je natuurlijk dat je beestje heel oud en zo lang mogelijk gezond blijft. Maar net als met mensen is het niet echt realistisch om te verwachten dat er nooit fysieke mankementen zullen optreden. Ouder worden komt nu eenmaal met gebreken, dat is voor een mens zo maar voor een kat net zo goed. Ook jonge katten kunnen bijvoorbeeld een ongelukje krijgen.

Dan is het wel heel fijn dat je naar de dierenarts kunt zonder je vreselijke zorgen te moeten maken over de rekening. Met of zonder verzekering, betalen moet je. Maar als je verzekerd bent voor je kat kun je een groot deel van de rekening weer terugkrijgen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Een katten verzekering is dus altijd verstandig om af te sluiten.

De vergoedingen

Als je een Katten verzekering afsluit wil je natuurlijk ook graag weten waar je aan toe bent en wat er wel of niet vergoed wordt. Dat is een beetje lastig in om een blog uit te leggen maar dit verschilt per verzekeraar. Daarom is het altijd belangrijk om eerst goed te vergelijken welke verschillende verzekeringen er zijn en welke vergoedingen en maandpremies ze hanteren.

Maar waar je vooral op moet letten is of bepaalde tandheelkundige ingrepen vergoed zijn, want ook een kat moet regelmatig het gebit laten behandelen en of je ook vergoedingen kunt krijgen voor dieet voer. Dit is echt een belangrijke tip want veel katten krijgen op oudere leeftijd problemen met de nieren of blaas waardoor ze speciaal voer moeten eten en dit is zeer prijzig. 

Denk vooruit

Wanneer je dus een verzekering gaat afsluiten voor je kat is het heel erg belangrijk dat je vooruit denkt. Zeker wanneer je een kitten hebt gekregen lijkt dit natuurlijk nog toekomstmuziek maar elke kat wordt ouder en kan problemen krijgen. Daarnaast is het ook fijn als je bijvoorbeeld korting kunt krijgen op jaarlijkse entingen.

Als je een asielkat neemt is het belangrijk om je te realiseren dat een verzekeraar een hogere maandpremie kan eisen. Dit komt doordat een asielkat vaak al ouder is bij de adoptie en meer risico heeft op lichamelijke problemen door zijn/haar geschiedenis. Zorg dan altijd dat je een verklaring van het asiel krijgt dat de kat goed is nagekeken. Want een verzekering voor de kat is erg belangrijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door waar je allemaal met je hond naar toe mag. Daarnaast geven we je graag de nodig tips om je huisdieren te verzorgen. In het bijzonder richten we onze aandacht op de trouwe viervoeter. Lees snel verder en houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ hondmee.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden