Hond mee

Wat u moet weten over honden

Geplaatst op

De hond is vaak de grootste vriend van de mens, maar heeft wel verzorging en aandacht nodig. Denk daarom goed na over de de consequenties die het houden van een hond met zich mee brengt. Wil u toch een hondje kopen, kijk dan eerst eens op de site van een dierenasiel in je buurt. Misschien is er wel een diertje dat je een nieuw leven wil geven. Ook een hond, en wellicht nog meer: zijn baasje heeft een goede begeleiding nodig. Bij de aanschaf van een nieuwe hond kunnen we de eigenaars aanraden zich goed bezig te houden met de opvoeding van je beste vriend. Een goede opvoeding van je hond is niet alleen ten gunste van jezelf, maar ook van je trouwe viervoeter. Samen elkaar opvoeden, is samen sterk worden en elkaar leren begrijpen. 

Wat je ook moet weten over de vacht van honden

Verschillende hondenrassen heb weinig tot geen ondervacht, terwijl ander honden een enorme dikke vacht hebben. Dit betekent dat we de natuur soms een beetje moeten helpen met warme kleding in de winter of koelende hondenkleding in de zomer. Koelmatten voor de zomer en warme hondenjasjes voor de winter kunnen soms echt nodig zijn voor kleine en grote hondenrassen. Daarnaast is een hondenmatras of hondenmand geen overbodige luxe. Sommige honden slapen wel eens op de koude vloer om zich af te koelen, maar toch hebben ze echt iets nodig om comfortabel te slapen. Comfort moet steeds op de eerste plaats komen. Een hond die heel zijn leven op de vloer slaapt krijgt meestal op oudere leeftijd gewrichtsproblemen, of andere aandoeningen. 

Wat is het beste voer voor mijn hond – gezond hondenvoer

Een hond is een alleseter, maar zeker met de nodige behoefte aan vlees. In alle hondenbrokken zitten antioxidanten. Dit om het ranzig worden van vet tegen te gaan. Sommige Sommige fabrikanten maken gebruik van natuurlijke antioxidanten zoals vitamine E en C natuurlijke antioxidanten zoals vitamine E en C. Sommige gebruiken chemische antioxidanten, waarvan enkele middelen verboden zijn in menselijke voeding. Kijk daarom goed naar de samenstelling van de brokken en Google eens wat betreffende het product. Naast hondenbrokken is kant-en-klare complete versvleesvoedingen een optie, ook is het mogelijk om zelf maaltijden voor uw hond samen te stellen. 

Heeft uw hond last van voedselallergie, of gebrek aan mineralen en vitaminen?

De diagnose van een voedselallergie wordt gesteld door een dierenarts. Die zal een aangepaste voeding aanbieden waar het dier vrijwel zeker niet allergisch voor is. Hij zal gebruik maken van een “eliminatiedieet”. Het dieet moet een eiwitbron bevatten waarmee uw dier niet eerder in contact is geweest. Beetje bij beetje zal de voeding aangepast worden tot de juiste voeding is gevonden waar je hond niet allergisch zal op reageren. Honden die veel trainen moeten ook aangepaste voeding hebben. Kies steeds een premium voeding voor honden die het echt nodig hebben.

Wat u moet weten over honden

Gerelateerde berichten

Veilig voedsel in het hondenpension: diervoerder analyse

Een hondenpension runnen is superleuk, maar komt ook met een grote verantwoordelijkheid. Je moet er voorzorgen dat de dierenvoeding van topkwaliteit...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door waar je allemaal met je hond naar toe mag. Daarnaast geven we je graag de nodig tips om je huisdieren te verzorgen. In het bijzonder richten we onze aandacht op de trouwe viervoeter. Lees snel verder en houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ hondmee.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden