Iedereen heeft zo zijn of haar eigen hobby. Een hobby kan heel uiteenlopend zijn van het bespelen van een instrument, het beoefenen van een sport, tot het bezig zijn met je handen. In deze laatste categorie valt ook het knutselen met paracord. Paracord is een materiaal dat al tientallen jaren bestaat maar de afgelopen jaren ontzettend aan populariteit heeft toegenomen onder hobbyisten. Paracord is namelijk een zeer interessant product om te gebruiken voor het maken van tal van creatieve producten, zoals bijvoorbeeld, sieraden, survival bandjes of (huis)dieren accessoires, zoals een hondenriem, een anti tekenband of een paardenhalster.

Survivalbandjes zijn een populair paracord product

Paracord is een materiaal dat van origine gebruikt werd voor in de productie van parachutes. Dit type touw bestaat dan ook uit meerdere draden die in elkaar verweven zijn. Hierdoor wordt het touw niet alleen ontzettend sterk, maar is het ook zeer geschikt voor praktische zaken, voor tijdens het kamperen of het survivallen. Een klein stukje paracord kun je namelijk uitrafelen tot meterslange draden, handig om kleine reparaties uit te voeren of te gebruiken voor het opzetten van een tent of het maken van een waslijn tijdens het kamperen. Er zijn veel hobbyisten die dan ook regelmatig knutselen met paracord en allerlei verschillende soort survivalbandjes maken.

Paracord als materiaal voor huisdierenaccessoires

Paracord is als gezegd zeer sterk materiaal, waardoor het uitstekend geschikt is voor het maken van accessoires voor onder andere huisdieren. Een hondenriem van paracord is zeer geschikt en het leuke, is dat paracord wordt geleverd in tal van verschillende vrolijke felle kleuren, waarmee je precies jouw unieke halsband voor je hond kan maken. Sommige paracord kleuren zijn bovendien ook fluorescerend, wat als voordeel heeft dat je hiermee je hond in het schemerlicht en in het donker makkelijk kan terugvinden. Paracord is zeer goed bestand tegen water en zal jarenlang meegaan. Ook voor bijvoorbeeld anti tekenbandjes d.m.v. EM keramiek pijpjes voor je hond is paracord goed geschikt. Je vindt op het internet diverse video’s en tutorials die stap voor stap uitleggen hoe je anti tekenbandjes kan maken met paracord. Er zijn daarnaast ook online tal van webshops te vinden vol paracord en aanverwante artikelen voor hobbyisten die graag met dit materiaal knutselen.